SYLWESTER 2018/2019

GALEON

RESTAURACJA ZE SMAKIEM

Zaprasza Szanownych Państwa 31 grudnia 2018 r. w godz. 2000 – 400.

na

BAL SYLWESTROWY INAUGURUJĄCY NOWY 2019 ROK


Choć punktualnie zacznie się impreza, spóźnić się można – nie będzie poloneza.

Prosimy pamiętać, że elegancja, tolerancja plus odrobina szaleństwa to gwarancja szampańskiej zabawy

Zalecamy zabrać ze sobą dobry humor i wygodne obuwie.

Resztę zapewni Państwu załoga Galeonu.

Starym sprawdzonym zwyczajem proponujemy taneczny rejs szlakiem

hitów polskich i europejskich. Ku pokrzepieniu ciała, tak aby sił starczyło

do samego końca zabawy, zapewniamy bufety zimne i gorące,

potrawy swojskie, domowe, ale również smaki wyrafinowane i egzotyczne,

pachnące aromatem orientalnych przypraw, dalekich lądów i mórz.

Na stołach znajdą się dania inspirowane kuchniami świata, urozmaicone trunki

i desery smakowite

 

 

Naszym miłym gościom zapewniamy!

Niezapomnianą zabawę na dwóch poziomach restauracji

oraz

Zróżnicowane menu – serwowane i w formie bufetu

***

Alkohol i napoje bez ograniczeń ilościowych - na miejscu

***

Szampański nastrój i wspaniałą atmosferę

***

Klimatyczne wnętrza i sylwestrowy wystrój

***

Miejsce na górnym lub dolnym pokładzie restauracji

(ustalane przy płatności za imprezę)

***

 

Niepowtarzalną i rewelacyjną zabawę na obu poziomach restauracji w rytmach lat 70 – 80 – 90 i 2000...... przy muzyce na żywo z zespołem Ventus Band, który znany jest naszym Gościom z weekendowych dancingów

 

Ventus Band to trzyosobowy zespół o charakterze cover-owym. Gra muzykę bardzo różnorodną, poczynając od dynamicznego rock and rolla czy jive’a, na spokojnych, klimatycznych balladach kończąc. Przy akompaniamencie Ventus Band nasi Goście niezależnie od tempa i rodzaju utworu zawsze bawią się bardzo dobrze. Wszyscy członkowie bandu posiadają wykształcenie muzyczne i długoletnie doświadczenie estradowe. Trio dba o dobry nastrój podczas występów i miłe wrażenia estetyczne przygotowując odpowiednią choreografię, stroje, charakterystyczne dodatki, a wszystko to łączy z kulturą i dowcipem na odpowiednim poziomie.


 

MENU SYLWESTROWE 2018/2019

 

Danie gorące serwowane około godz. 20:30

Aromatyczny krem z borowików z dodatkiem mascarpone

Soczysta pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z serem feta, podana z aksamitnym sosem z suszonych pomidorów na ryżu tajskim z warzywami

 

Deser serwowany około godziny 22:30

Lody Rafaelo z kremem migdałowym i wiórkami czekolady

 

MENU W BUFETACH

(Dostępne od godziny 20:00)

 

PRZYSTAWKI ZIMNE

Plastry pieczonego schabu z musem tuńczykowym i kaparami

Tatar z soczystej wołowiny

Wybór mięs pieczonych. pasztet z żurawiną, schab karkowy z majerankiem,

rolowany pieczony boczek szpikowany czosnkiem

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na ruccoli z grzankami
i balsamicznym vinegretem

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z ruccolą i odrobiną musu figowego

Łosoś marynowany a’la gravlax z kawałkami cytrusów na ruccoli

Seler naciowy nadziewany pastą serową

Roladki z cukinii z warzywami skropione sosem balsamicznym

Krążki bakłażana zapiekane z pomidorami posypanymi parmezanem

Roladki ze szpinaku nadziewane ricottą i sosem balsamicznym i rodzynkami

Płatki cykorii z pikantna pastą serową i orzechem

 

SAŁATKI
Świeże liście szpinaku z chrupiącym boczkiem, sosem serowym,
pestkami słonecznika i dyni

Kolorowe sałaty z julienne warzywnym, sosem winegret i parmezanem

 

 

PRZYSTAWKI CIEPŁE

Rozmaitości Galeonu:

Krewetki tygrysie z orientalnym curry warzywnym

Pieczony łosoś skropiony pesto bazyliowym

 

 

ZUPA

Żur na zakwasie z białą kiełbasą

 

DESERY

Babeczki deserowe z musem waniliowym i owocami
Patery owoców

Panna Cotta z musem malinowym

Beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

 

PUNKTUALNIE O PÓŁNOCY...

TOAST NOWOROCZNY DLA WSZYSTKICH GOŚCI

 

Danie gorące serwowane przez Szefa Kuchni około godziny 01:30

Wieprzowina po tajsku z warzywami, pak choi, kolendrą i imbirem


OPEN BAR

Dostępny od rozpoczęcia bez ograniczeń ilościowych

 

Alkohole:

Wódka czysta Finlandia

Grant's Scotch Whisky

Gin
Rum

Tequila Silver

Piwo z beczki Kozel Lezak

Morawskie wino białe podawane w karafkach

Morawskie wino czerwone podawane w karafkach

  • Drinki serwowane z baru na pokładzie dolnym i górnym przygotowywane indywidualnie przez barmanów przez całą noc na bazie powyższych alkoholi.

 

Napoje zimne i gorące:

Sok pomarańczowy

Sok grapefruitowy

Sok jabłkowy

Pepsi

7up

Mirinda

Woda mineralna gazowana

Woda mineralna niegazowana

Kawa

Herbata

 

CENA OD OSOBY

Górny Pokład 350,00 zł

Dolny Pokład 275,00 zł

 

 

Rezerwacje prosimy składać mailowo bądź telefonicznie:

galeon@galeon.waw.pl

515 068 295


Restauracja Galeon

ul. Huculska 1 
00-730 Warszawa

Godziny otwarcia:

poniedziałek - czwartek 12:00 - 23:00

piątek, sobota 12:00 - 02:00

niedziela: 12:00 - 21:00

Telefon

+ 48 515 068 295

E - mail

galeon@galeon.waw.pl