Spotkania świąteczne

Spotkania świąteczne

Restauracja Galeon to miejsce idealne na zorganizowanie wszelkiego rodzaju spotkań świątecznych. Czy to dla grupy przyjaciół czy dla całej firmy. Dla naszych Gości przygotowaliśmy propozycję menu serwowanego jak i podawanego w formie bufetu.

 

Menu serwowane 1

 

Przystawki

Ryba po grecku

Mięsa pieczone podawane na deskach: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, boczek cygański

Pasztet domowy z żurawiną

Śledź królewski podawany na dwa sposoby: w oleju z cebulką oraz w śmietanie

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na ruccoli z grzankami

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z rukolą

i odrobiną musu figowego

 

Sałaty

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Roszponka z wędzoną makrelą podawana z figami i daktylami

 

Zupa

Barszcz czerwony z uszkami

Delikatna zupa grzybowa z łazankami

Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą

 

Dania główne

Pieczony filet z łososia skropiony pesto bazyliowym podany na warzywach z salsą pomidorową

Polędwiczki wieprzowe w sosie rozmarynowym z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową w sezamie

Filet z piersi kaczki w sosie jabłkowo - żurawinowym, podawany z buraczkami oraz smażonymi kopytkami

 

Desery

Malinowa rozkosz – lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

Beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

Tradycyjna polska szarlotka podawana na ciepło z lodami waniliowymi


 

Menu serwowane 2

 

Przystawki

Karp po żydowsku w galarecie

Ryba po grecku

Mięsa pieczone podawane na deskach: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, boczek cygański

Pasztet domowy z żurawiną

Śledź królewski podawany na dwa sposoby: w oleju z cebulką oraz w śmietanie

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na ruccoli z grzankami

Roladki z pieczonej kaczki faszerowane musem z wątróbek

 

Sałaty

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Roszponka z wędzoną makrelą podawana z figami i daktylami

 

Przystawka na ciepło

Pierogi z kapustą i grzybami

 

Zupa

Barszcz czerwony z uszkami

Delikatna grzybowa z łazankami

Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą podawany w chlebie

 

Danie główne

Pieczony filet z sandacza z grzybami leśnymi i puree ziemniaczanym

Polędwiczki wieprzowe w sosie z wędzonych śliwek podane z puree ziemniaczanym i ragout z leśnych grzybów

Filet z piersi kaczki w sosie jabłkowo - żurawinowym, podawany z buraczkami oraz smażonymi kopytkami

 

Desery

Malinowa rozkosz – lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

Beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

Suflet z płynącą czekoladą i gałką lodów waniliowych

Tradycyjna polska szarlotka podawana na ciepło z lodami waniliowymi


 

Bufet świąteczny 1

 

Ryba po grecku

Mięsa pieczone podawane na deskach: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, boczek cygański

Pasztet domowy z żurawiną

Śledź królewski podawany na dwa sposoby: w oleju z cebulką oraz w śmietanie

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na ruccoli z grzankami

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z ruccolą i odrobiną musu figowego

Chrzan, sos tatarski, warzywa marynowane (ogórki, papryka, pieczarki)

 

Sałaty

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Świeże sałaty z julienne warzywnym i sosem winegret, posypane parmezanem

 

Zupy

Barszcz czerwony z pasztecikami

 

Przystawka na ciepło

Pierogi z kapustą i grzybami

 

Dania główne

Polędwiczki wieprzowe w sosie rozmarynowym

Pieczona pierś z indyka w sosie śliwkowym

Filet z soli panierowany w płatkach migdałowo-orzechowych

 

Dodatki do dań na ciepło

Warzywa gotowane na parze z masłem czosnkowym oproszone pestkami słonecznika

Ziemniaczki opiekane z boczkiem i cebulką

 

Desery

Patery świątecznych ciast


 

Bufet świąteczny 2

 

Ryba po grecku

Mięsa pieczone podawane na deskach: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, boczek cygański

Pasztet domowy z żurawiną

Śledź królewski podawany na dwa sposoby: w oleju z cebulką oraz w śmietanie

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na ruccoli z grzankami

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z ruccolą i odrobiną musu figowego

Chrzan, sos tatarski, warzywa marynowane (ogórki, papryka, pieczarki)

 

Sałaty

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Świeże sałaty z julienne warzywnym i sosem winegret, posypane parmezanem

Sałatka śledziowo- ziemniaczana

 

Zupy

Delikatna zupa grzybowa z łazankami

 

Przystawka na ciepło

Pierogi z kapustą i grzybami

 

Dania główne

Karp smażony na chrupko z pieczarkami

Polędwiczki wieprzowe z ragout grzybowym

Luzowane uda kacze w sosie jabłkowo- żurawinowym

 

 

Dodatki do dań na ciepło

Postna kapusta z suszonymi grzybami

Warzywa gotowane na parze z masłem czosnkowym oproszone pestkami słonecznika

Ziemniaczki opiekane z boczkiem i cebulką

 

Desery

Patery świątecznych ciast


 

Bufet świąteczny 3

 

 Karp po żydowsku w galarecie

Ryba po grecku

Świąteczny kulebiak z kapustą i grzybami

Mięsa pieczone podawane na deskach: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, boczek cygański

Pasztet domowy z żurawiną

Śledź królewski podawany na dwa sposoby: w oleju z cebulką oraz w śmietanie

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na ruccoli z grzankami

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z ruccolą i odrobiną musu figowego

Chrzan, sos tatarski, warzywa marynowane (ogórki, papryka, pieczarki)

 

Sałaty

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Roszponka z wędzoną makrelą podawana z figami i daktylami

Świeże sałaty z julienne warzywnym i sosem winegret, posypane parmezanem

Sałatka śledziowo- ziemniaczana

 

Zupy

Barszcz czerwony z pasztecikami

Delikatna zupa grzybowa z łazankami

 

Przystawka na ciepło

Pierogi z kapustą i grzybami

 

Dania główne

Karp smażony na chrupko z pieczarkami

Łosoś z pieca w sosie cytrynowym

Polędwiczki wieprzowe z ragout grzybowym

Luzowane uda kacze w sosie jabłkowo- żurawinowym

 

Dodatki do dań na ciepło

Postna kapusta z suszonymi grzybami

Warzywa gotowane na parze z masłem czosnkowym oproszone pestkami słonecznika

Ziemniaczki opiekane z boczkiem i cebulką

 

Desery

Patery świątecznych ciast


 

 

 

 

W celu ustalenia szczegółów zapraszamy do kontaktu mailowego: galeon@galeon.waw.pl

 


Restauracja Galeon

ul. Huculska 1 
00-730 Warszawa

Godziny otwarcia:

poniedziałek: 12:00 - 22:00

wtorek-czwartek 12:00 - 23:00

piątek, sobota 12:00 - 02:00

niedziela: 12:00 - 21:00

Telefon

+ 48 515 068 295

E - mail

galeon@galeon.waw.pl