Rodzinna niedziela w Galeonie

 

Propozycja menu na niedzielne spotkania rodzinne

dostępna dla grup od 8 osób

 

Przedstawiamy Państwu propozycję menu na wszelkiego rodzaju spotkania rodzinne:

Każda z propozycji składa się z zup, dań głownych i deserów.

Państwa Goście dokonują wyboru dań z zaprponowanego menu podczas przyjęcia.

 

Dodatkowo proponujemy wybór przekąsek do samodzielnego skomponowania menu przystawkoweg. 

 

W celu omówienia szczegółów zapraszamy do kontaktu mailowego: galeon@galeon.waw.pl

 


MENU  1

 

ZUPY

Rosół z makaronem domowym i lubczykiem

Zupa sezonowa

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

 

DANIA GŁÓWNE

Filet z pieczonego łososia skropiony pesto bazyliowym podany z warzywami i sosem winno-maślanym

Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami, podany z opiekanymi kopytkami i brokułami z pestkami słonecznika

Polędwiczki wieprzowe owinięte bekonem w sosie rozmarynowym, z ziemniaczkami i fasolką szparagową z sezamem

 

DESERY

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

Malinowa rozkosz -lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

Tradycyjna polska szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi

 

Set menu 1 – 65 ,00 pln za osobę

 


MENU ZASIADANE 2

 

ZUPY

Rosół z makaronem domowym i lubczykiem

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą podawany w chlebie

Wykwintna Rybna Galeonu

 

DANIA GŁÓWNE

 

Filet z sandacza z sosem cytrynowym, puree ziemniaczanym i świeżymi sałatami z vinegretem

Uda kacze z sosem jabłkowo żurawinowym podawane z buraczkami oraz smażonymi kopytkami

Piracki szaszłyk z kurczaka, polędwiczki, karkówki i boczku z warzywami podany z frytkami i świeżymi sałatami

 

DESERY

Gorący suflet czekoladowy podawany z lodami waniliowymi

Malinowa rozkosz - lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

Tradycyjna polska szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi

Set menu 2 - 75,00 pln za osobę

 


MENU DLA DZIECI

Rosół z domowym makaronem

Zupa pomidorowa z ryżem

***

Spaghetti z sosem pomidorowym i pulpecikami drobiowymi

Fileciki rybne z frytkami i surówką z marchewki

+

DESER

45,00 pln za osobę

 

TORT

Dodatkowo na Państwa życzenie możliwość zamówienia toru okolicznościowego z dekoracją.

Koszt tortu wynosi 15 pln / osobę

Proponowane smaki:

Tort z bezy z mascarpone i żurawiną

lub:

- szwarcwaldzki

- mus truskawkowy

- mus owoce lasu

- czekoladowy

- mus pomarańcza

- tiramisu

- mascarpone

- toffi

lub inny. Jesteśmy otwarci na sugestie. Wygląd i smak na życzenie.

 

 

SOFT OPEN BAR

Soki owocowe

Woda mineralna

Pepsi, Mirinda, 7up

Kawa, herbata

 

Cena za osobę 25,00 pln/ bez limitu czasowego i ilościowego

 


Wybór przekąsek do skomponowania menu przystawkowego.

Prosimy o podanie ilości zamawianych porcji.

 

1. Mięsa pieczone: schab, karkówka marynowana w ziołach,

boczek cygański (po 3 plastry) 250 g 25 zł

2. Pasztet domowy z żurawiną 50 gr 5 zł

3. Smalec z ogórkiem małosolnym 1 porcja 150 g 10 zł

4. Zimne nóżki w galarecie 75 g 4 zł

5. Śledzik podawany z cebulką w oleju 50 g 7 zł

6. Śledzik podawany z jabłuszkiem w śmietanie 50 g 7 zł

7. Befsztyk tatarski podawany z siekana cebulą, korniszonem i marynowanymi grzybkami 75 g 13 zł

8. Tatar z marynowanego łososia z siekaną czerwoną cebulką, kaparami i czarnymi oliwkami 75 g 13 zł

9. Carpaccio z polędwicy wołowej na rukoli z kaparami i parmezanem 50g 18 zł

10. Carpaccio z łososia gravlax na roszponce z kaparami i oliwkami 50 g 18 zł

11. Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na rukoli z grzankami i balsamicznym winegretem 1szt 6 zł

12. Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z rukolą i odrobiną musu figowego 1 szt 5 zł

13. Deska 4 rodzajów serów: cheddar, mimolette, camembert, gorgonzola podawana z bakaliami 4 x 50g 25 zł

14. Krewetka w tempurze z sosem winno maślanym 1 szt 6 zł

16. Krewetka w sosie orientalnym 1 szt 6 zł

17. Seler naciowy nadziewany pastą serową 1 szt 3 zł

18. Krążki bakłażana zapiekane z pomidorami posypanymi parmezanem 1 szt 4 zł

19. Płatki cykorii z pikantną pastą serową i orzechem 1szt 3 zł

20. Roladki szpinakowa z ricottą, rukolą i wędzonym łososiem 5 szt 30 zł

21. Roladki szpinakowa z ricottą, rukolą i suszonymi pomidorami i sosem balsamicznym 5 szt 25 zł

22. Jajko (dwie połówki) faszerowane pastą łososiową 1 szt 5 zł

23. Jajko (dwie połówki) faszerowane pastą grzybową 1 szt 4 zł

24. Jajko (dwie połówki) w majonezie 1 szt 3 zł

25. Mozzarella z pomidorami z dressingiem ze świeżej bazylii 125/150 g 15 zł

26. Sałata z grillowanym kurczakiem, warzywami julienne i sosem sojowo – imbirowym 200 g 19 zł

27. Sałata z liści szpinaku z sosem gorgonzola z orzechami włoskimi, boczkiem i pomidorkami cherry 200 g 19 zł

28. Sałatka grecka z serem feta i świeżymi warzywami 200 g 19 zł

29. Świeże sałaty z julienne warzywnym i winegretem posypane parmezanem 200 g 15 zł

30. Tradycyjna sałatka jarzynowa 100 g 12 zł

 

 

 

Do rachunku doliczymy serwis kelnerski– 10%

 

Podane kwoty są kwotami brutto i zawierają stosowne podatki vat.

 

Warunkiem realizacji zamówienia jest wpłata zadatku

 

 

 

 

Zapraszamy do kontaktu mailowego:

galeon@galeon.waw.pl 

lub telefonicznego:

tel. kom. 515 068 295
tel. 22 550 91 90 

Zapraszamy do kontaktu mailowego:

galeon@galeon.waw.pl 

lub telefonicznego:

tel. kom. 515 068 295
tel. 22 550 91 90 


Restauracja Galeon

ul. Huculska 1 
00-730 Warszawa

Godziny otwarcia:

poniedziałek - czwartek 12:00 - 23:00

piątek, sobota 12:00 - 02:00

niedziela: 12:00 - 21:00

Telefon

+ 48 515 068 295

E - mail

galeon@galeon.waw.pl