SYLWESTER 2017

Zapraszamy na zabawę Sylwestrową 31.12.2017

Jak co roku zapraszamy Pańśtwa do spędzenia tej wyjątkowej ncy w Galeonie. Przyjęcie na dwóch pokładach rozpoczynamy o godzinie 20:00 i bawimy się przy świetnej muzyce do 04:00 nad ranem.

 

Naszym miłym gościom zapewniamy

 

Niezapomnianą zabawę na dwóch poziomach restauracji

oraz

Zróżnicowane menu – serwowane i w formie bufetu

***

Alkohol i napoje bez ograniczeń ilościowych - na miejscu

***

Szampański nastrój i wspaniałą atmosferę

***

Klimatyczne wnętrza i sylwestrowy wystrój

***

Miejsce na górnym lub dolnym pokładzie restauracji

(ustalane przy płatności za imprezę)

***

 

Niepowtarzalną i rewelacyjną zabawę na Górnym Pokładzie w rytmach lat 70 – 80 – 90 i 2000...... przy muzyce na żywo z zespołem TOGETHER AGAIN, który znany jest naszym Gościom z weekendowych dancingów

 

TOGETHER AGAIN to trzyosobowy zespół o charakterze cover-owym. Gra muzykę bardzo różnorodną, poczynając od dynamicznego rock and rolla czy jive’a, na spokojnych, klimatycznych balladach kończąc. Przy akompaniamencie Together Again nasi Goście niezależnie od tempa i rodzaju utworu zawsze bawią się bardzo dobrze. Wszyscy członkowie bandu posiadają wykształcenie muzyczne i długoletnie doświadczenie estradowe. Trio dba o dobry nastrój podczas występów i miłe wrażenia estetyczne przygotowując odpowiednią choreografię, stroje, charakterystyczne dodatki, a wszystko to łączy z kulturą i dowcipem na odpowiednim poziomie.

 

 

Na Dolnym Pokładzie o oprawę muzyczną zadba nasz niesamowity DJ Daro.

 

MENU SYLWESTROWE 2017/2018

 

Danie gorące serwowane około godz. 20:30

Consomme z julienne warzywnym i tiftelami cielęcymi

Piracki schab owinięty beconem z sosem maderowym z marynowanymi buraczkami

podany na puree dyniowo-imbirowym

 

Deser serwowany około godziny 22:30

Lody waniliowe z musem malinowym

 

 

MENU W BUFETACH

(Dostępne od godziny 20:00)

 

PRZYSTAWKI ZIMNE

Plastry pieczonego schabu z musem tuńczykowym i kaparami

Tatar z soczystej wołowiny

Wybór mięs pieczonych. pasztet z żurawiną, schab karkowy z majerankiem,

rolowany pieczony boczek szpikowany czosnkiem

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na ruccoli z grzankami
i balsamicznym vinegretem

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z ruccolą i odrobiną musu figowego

Łosoś marynowany a’la gravlax z kawałkami cytrusów na ruccoli

Seler naciowy nadziewany pastą serową

Roladki z cukinii z warzywami skropione sosem balsamicznym

Krążki bakłażana zapiekane z pomidorami posypanymi parmezanem

Roladki ze szpinaku nadziewane ricottą i sosem balsamicznym i rodzynkami

Płatki cykorii z pikantna pastą serową i orzechem

 

SAŁATKI

Świeże liście szpinaku z chrupiącym boczkiem, sosem serowym,
pestkami słonecznika i dyni

Kolorowe sałaty z julienne warzywnym, sosem winegret i parmezanem

 

 

PRZYSTAWKI CIEPŁE

 

Rozmaitości Galeonu:

Krewetki tygrysie w winno-maślanym sosie Pili-Pili,

Mule w sosie pomidorowym,

Pieczony łosoś skropiony pesto bazyliowym

 

ZUPA

Żur na zakwasie z białą kiełbasą

 

DESERY

Babeczki deserowe z musem waniliowym i owocami
Carpaccio z owoców

Panna Cotta z musem malinowym

Beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

 

PUNKTUALNIE O PÓŁNOCY...

TOAST NOWOROCZNY DLA WSZYSTKICH GOŚCI

 

Danie gorące serwowane przez Szefa Kuchni około godziny 01:30

 

Wołowina po burgundzku

 

OPEN BAR

Dostępny od rozpoczęcia bez ograniczeń ilościowych

 

Alkohole:

Wódka czysta Finlandia

Grant's Scotch Whisky

Gin
Rum

Tequila Silver
Martini

Piwo z beczki Kozel Lezak

Morawskie wino białe podawane w karafkach

Morawskie wino czerwone podawane w karafkach

  • Drinki serwowane z baru na pokładzie dolnym i górnym przygotowywane indywidualnie przez barmanów przez całą noc na bazie powyższych alkoholi.

 

Napoje zimne i gorące:

Sok pomarańczowy

Sok grapefruitowy

Sok jabłkowy

Pepsi, 7up, Mirinda

Woda mineralna gazowana

Woda mineralna niegazowana

Kawa, Herbata

 

Cena od osoby:

Na Górnym Pokładzie 350 pln

Na Dolnym Pokładzie 300 pln

 

W celu ustalenia szczegółów zapraszamy do kontaktu mailowego: galeon@galeon.waw.pl

 


Restauracja Galeon

ul. Huculska 1 
00-730 Warszawa

Godziny otwarcia:

poniedziałek: 12:00 - 22:00

wtorek-czwartek 12:00 - 23:00

piątek, sobota 12:00 - 02:00

niedziela: 12:00 - 21:00

Telefon

+ 48 515 068 295

E - mail

galeon@galeon.waw.pl