SPOTKANIA
OKOLICZNOŚCIOWE, RODZINNE, FIRMOWE

 

Propozycja menu na spotkania okolicznościowe, rodzinne, firmowe

 

Przedstawiamy Państwu propozycję menu na wszelkiego rodzaju spotkania:

dla rodziny, firmy czy grupy znajomych.

Każda z propozycji składa się z zup, dań głownych i deserów.

Państwa Goście dokonują wyboru dań z zaprponowanego menu podczas przyjęcia.

 

Dodatkowo proponujemy wybór przekąsek do samodzielnego skomponowania menu przystawkoweg. 

W celu omówienia szczegółów zapraszamy do kontaktu mailowego: galeon@galeon.waw.pl

 


MENU 1

 

 

ZUPY

Rosół z makaronem domowym i lubczykiem

 

Barszcz czerwony z kołdunami

 

 

DANIA GŁÓWNE

Pierś z kurczaka z aromatycznymi ziołami podawana z gotowanymi ziemniaczkami,

chipsami pietruszkowymi i ze świeżymi warzywami

 

Polędwiczki wieprzowe polane sosem rozmarynowym

z fasolką szparagową z sezamem i puree ziemniaczanym

 

DESERY

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

 

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

 

 

 

 


MENU 2

 

 

ZUPY

Barszcz czerwony z uszkami

 

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

 

 

DANIA GŁÓWNE

Filet z pieczonego łososia skropiony delikatną salsą verde podawany

z ziemniaczkami z wody i świeżymi sałatami z pomidorkami cherry

 

Udo kacze podawane z buraczkami, jabłkiem pieczonym

z sosem żurawinowym oraz smażonymi kopytkami

 

Polędwiczki wieprzowe polane sosem rozmarynowym

z fasolką szparagową z sezamem i puree ziemniaczanym

 

 

DESERY

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

 

Malinowa rozkosz -lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

 

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

 

Płatki karmelizowanych orzechów i migdałów z kremem mascarpone
i świeżymi truskawkam

 

 


MENU 3

 

 

ZUPY

Barszcz czerwony z uszkami

 

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą podawany w chlebie

 

Wykwintna Rybna Galeonu

 

 

DANIA GŁÓWNE

Pieczony filet z sandacza, puree ziemniaczanym i brokułami posypanymi prażonymi pestkami dyni

 

Udo kacze podawane z buraczkami, jabłkiem pieczonym

z sosem żurawinowym oraz smażonymi kopytkami

 

Żeberko słodko-pikantne z frytkami i świeżymi sałatami z sosem vinegrette

 

 

DESERY

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

 

Gorący suflet czekoladowy podawany z lodami waniliowymi

 

Malinowa rozkosz - lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

 

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

 

Płatki karmelizowanych orzechów i migdałów z kremem mascarpone
i świeżymi truskawkami

 

 


MENU 4

 

Przekąska

Befsztyk tatarski podawany z siekana cebulą, korniszonem i marynowanymi grzybkami

 

Tatar z marynowanego łososia z czerwoną cebulką, kaparami i ogórkiem

 

Liście szpinaku z kawałkami gorgonzoli, chrupiącym bekonem, orzechami włoskimi i sosem serowym

 

Sałata z grillowanym kurczakiem marynowanym w sezamie warzywami julienne, kiełkami i sosem sojowo-imbirowym

 

 

Danie ciepłe 

Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem podawany w chlebie

 

Wykwintna rybna – specjał Galeonu

 

Deser 

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

 

Malinowa rozkosz -lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

 

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

 

Płatki karmelizowanych orzechów i migdałów z kremem mascarpone
i świeżymi truskawkami

 

 


MENU 5

 

Przekąska

Chrupiące kalmary na liściach szpinaku z lekko pikantną salsą pomidorową

 

Krewetki z warzywami w tempurze na zielonych sałatach z orientalnym sosem pomarańczowym

 

Befsztyk tatarski podawany z siekana cebulą, korniszonem i marynowanymi grzybkami

 

Tatar z marynowanego łososia
z siekaną czerwoną cebulą, kaparami i czarnymi oliwkami

 

Danie ciepłe 

Pili-pili – krewetki tygrysie (7 szt.)w sosie winno – maślanym,
z papryczką chilli

 

Uczta krewetkowa (6 szt.) (w sezamie, w tempurze, z bekonem) z sosami
i grzankami czosnkowymi

 

Deser

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

 

Malinowa rozkosz -lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

 

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

 

Płatki karmelizowanych orzechów i migdałów z kremem mascarpone
i świeżymi truskawkami

 

 

 


MENU DLA DZIECI

Rosół z domowym makaronem

Zupa pomidorowa z ryżem

***

Paluszki z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych,

podawane z frytkami i surówką z marchewki

 

Filet z soli,

podawany z frytkami i surówką z marchewki

 

+

DESER

 

 

TORT

Dodatkowo na Państwa życzenie możliwość zamówienia toru okolicznościowego – z dekoracją.

 

Koszt tortu wynosi 15 pln / osobę

 

Wygląd i smak do uzgodnienia.

 


Wybór przekąsek do skomponowania menu przystawkowego.

Prosimy o podanie ilości zamawianych porcji.

 

1. Mięsa pieczone: schab, karkówka marynowana w ziołach,

boczek cygański (po 3 plastry) 250 g 25 zł

 

2. Pasztet domowy z żurawiną 50 gr 5 zł

 

3. Smalec z ogórkiem małosolnym 1 porcja 150 g 10 zł

 

4. Zimne nóżki w galarecie 75 g 4 zł

 

5. Śledzik podawany z cebulką w oleju 50 g 7 zł

 

6. Śledzik podawany z jabłuszkiem w śmietanie 50 g 7 zł

 

7. Befsztyk tatarski podawany z siekana cebulą, korniszonem i marynowanymi grzybkami 75 g 13 zł

 

8. Tatar z marynowanego łososia z siekaną czerwoną cebulką, kaparami i czarnymi oliwkami 75 g 13 zł

 

9. Carpaccio z polędwicy wołowej na rukoli z kaparami i parmezanem

50g 18 zł

 

10. Carpaccio z łososia gravlax na roszponce z kaparami i oliwkami

50 g 18 zł

 

11. Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na rukoli z grzankami i balsamicznym winegretem 1szt 6 zł

 

12. Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z rukolą

i odrobiną musu figowego 1 szt 5 zł

 

13. Deska 4 rodzajów serów: cheddar, mimolette, camembert, gorgonzola podawana z bakaliami 4 x 50g 25 zł

 

14. Krewetka w tempurze z sosem winno maślanym 1 szt 6 zł

 

16. Krewetka w sosie orientalnym 1 szt 6 zł

 

17. Seler naciowy nadziewany pastą serową 1 szt 3 zł

 

18. Krążki bakłażana zapiekane z pomidorami posypanymi parmezanem

1 szt 4 zł

 

19. Płatki cykorii z pikantną pastą serową i orzechem 1szt 3 zł

 

20. Roladki szpinakowa z ricottą, rukolą i wędzonym łososiem 5 szt 30 zł

 

21. Roladki szpinakowa z ricottą, rukolą i suszonymi pomidorami

i sosem balsamicznym 5 szt 25 zł

 

22. Jajko (dwie połówki) faszerowane pastą łososiową 1 szt 5 zł

 

23. Jajko (dwie połówki) faszerowane pastą grzybową 1 szt 4 zł

 

24. Jajko (dwie połówki) w majonezie 1 szt 3 zł

 

25. Mozzarella z pomidorami z dressingiem ze świeżej bazylii

125/150 g 15 zł

 

26. Sałata z grillowanym kurczakiem, warzywami julienne i sosem

sojowo – imbirowym 200 g 19 zł

 

27. Sałata z liści szpinaku z sosem gorgonzola z orzechami włoskimi, boczkiem i pomidorkami cherry 200 g 19 zł

 

28. Sałatka grecka z serem feta i świeżymi warzywami 200 g 19 zł

 

29. Świeże sałaty z julienne warzywnym i winegretem posypane parmezanem

200 g 15 zł

 

30. Tradycyjna sałatka jarzynowa 100 g 12 zł

 

 

 

Do rachunku doliczymy serwis kelnerski– 10%

 

Podane kwoty są kwotami brutto i zawierają stosowne podatki vat.

Warunkiem realizacji zamówienia jest wpłata zadatku

 


Restauracja Galeon

ul. Huculska 1 
00-730 Warszawa

Godziny otwarcia:

poniedziałek 12:00 - 22:00
wtorek-czwartek 12:00 - 23:00
piątek, sobota 12:00 - 02:00
niedziela: 12:00 - 21:00

Telefon

+ 48 515 068 295

E - mail

galeon@galeon.waw.pl