WIELKANOC 2018
Zapraszamy do zorganizowania przyjęcia wielkanocnego w Galeonie

 

 

PROPOZYCJA ORGANIZACJI PRZYJĘCIA WIELKANOCNEGO DLA GRUP OD 10 OSÓB

 


MENU 1

 

PRZYSTAWKI

Pasztet domowy z żurawiną

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na rukoli z grzankami i balsamicznym winegretem

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z rukolą i odrobiną musu figowego

Roladka szpinakowa z ricottą, rukolą i suszonymi pomidorami i sosem balsamicznym

Jajka w majonezie i faszerowane pastą grzybową

 

ZUPY

Krem z zielonych warzyw z oliwą truflową,

pestkami słonecznika i ziołowymi grzankami

Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą

 

DANIA GŁÓWNE

Filet z pieczonego łososia skropiony pesto bazyliowym podany z warzywami i sosem winno-maślanym

Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami, podany z opiekanymi kopytkami i brokułami z pestkami słonecznika

Polędwiczki wieprzowe owinięte bekonem polane sosem rozmarynowym z fasolką szparagową z sezamem i ziemniakami

 

 

DESERY

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

Malinowa rozkosz -lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

Tradycyjna polska szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi

 

Set menu – 90,00 pln za osobę

 


MENU 2

 

PRZYSTAWKI

Pasztet domowy z żurawiną

Tymbaliki z kurczaka z jajkiem, groszkiem i marchewką

Pieczone papryczki chilli faszerowane ziołowym serkiem, podawane na rukoli z grzankami i balsamicznym winegretem

Parfait z wątróbki drobiowej podane na grzance ziołowej z rukolą i odrobiną musu figowego

Roladka szpinakowa z ricottą, rukolą i wędzonym łososiem i sosem balsamicznym

Jajka w majonezie, faszerowane pastą grzybową i łososiową

 

 

ZUPY

Krem z zielonych warzyw z oliwą truflową, pestkami słonecznika i ziołowymi grzankami

Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą podawany w chlebie

Wykwintna Rybna Galeonu

 

DANIA GŁÓWNE

Filet z sandacza z sosem cytrynowym, puree ziemniaczanym i świeżymi sałatami z vinegretem

Pierś kacza z sosem jabłkowo żurawinowym podawana  z buraczkami oraz smażonymi kopytkami

Piracki szaszłyk z polędwiczki, karkówki i boczku z warzywami podany z frytkami i świeżymi sałatami

 

DESERY

Lody domowe z prażonymi migdałami i sosem czekoladowym

Malinowa rozkosz -lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

Domowa beza z musem mascarpone i sosem żurawinowym

Tradycyjna polska szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi

 

Set menu 2 - 110,00 pln za osobę

 

 


MENU DLA DZIECI

Rosół z domowym makaronem

Zupa pomidorowa z ryżem

***

Spaghetti z sosem pomidorowym i pulpecikami drobiowymi

Fileciki rybne z frytkami i surówką z marchewki

+

DESER

45,00 pln za osobę

 

TORT

Dodatkowo na Państwa życzenie możliwość zamówienia toru okolicznościowego z dekoracją.

Koszt tortu wynosi 15 pln / osobę

Proponowane smaki:

Tort z bezy z mascarpone i żurawiną

lub:

- szwarcwaldzki

- mus truskawkowy

- mus owoce lasu

- czekoladowy

- mus pomarańcza

- tiramisu

- mascarpone

- toffi

lub inny.Jesteśmy otwarci na sugestie. Wygląd i smak na życzenie.

 

 

SOFT OPEN BAR

Soki owocowe

Woda mineralna

Pepsi, Mirinda, 7up

Kawa, herbata

 

Cena za osobę 30,00 pln/ bez limitu czasowego i ilościowego

Do rachunku doliczymy serwis kelnerski– 10 %

 

Zapraszamy do kontaktu mailowego:

galeon@galeon.waw.pl 

lub telefonicznego:

tel. kom. 515 068 295
tel. 22 550 91 90 


Restauracja Galeon

ul. Huculska 1 
00-730 Warszawa

Godziny otwarcia:

poniedziałek - czwartek 12:00 - 23:00

piątek, sobota 12:00 - 02:00

niedziela: 12:00 - 21:00

Telefon

+ 48 515 068 295

E - mail

galeon@galeon.waw.pl